Дабаду

Дабаду е пъзел/ролева инди игра с изометричен свят и множество двуизмерни пъзел нива. Играчът влиза в ролята на персонаж наречен Агомо, “случайно” попаднал в приказния свят наречен “Дабаду”. Той преминава през десетки пъзел нива, множество приключения, загадки, тайни места, мистични персонажи, сражава се със интелигентни противници за своята свобода и научава вълнуващи истории и Знание.

Играта се отличава със своя уникален визуален стил и нестандартен геймплей, в който често се възнаграждават действия, развиващи умението да се излиза извън рамките на стандартното мислене, тоест ще се поощрява взимането на смели решения на базата на интуицията. Също така ще представлява истинско предизвикателство за играчите стремящи се да разгадаят всички тайни и да подобрят своя точков резултат. Практически безкрайната възможност за преиграване на логическите нива дарява играча с незабравими изживявания за дълго време.

Уникалност на играта:


– Уникален визуален стил.
– Увлекателен и нестандартен геймплей.
– Зарежда играча с позитивно настроение.
– Носител на ценни знания.
– Практически безкрайна възможност за преиграване.
– Стимулира логическото мислене.
– Разширява мирогледа.

Магазинът е мястото, където играчът може да си купи различни благинки, улесняващи играта и отключващи различни функционалности.

Разработката на играта е разделена няколко етапа.
1: Мобилна версия – 10 основни, 15 спомагателни и 3 бонус нива, онлайн магазин, зала на славата.
2: PC/таблет в 1.0 – функционалността от мобилната версия плюс ролева част с нелинейна сюжетна линия, диалози, изометрична световна карта, анимиран главен персонаж, анимирани NPC персонажи, куестове, 3К висококачествена картина.
3: PC/таблет в 2.0 – функционалността от точки 1 и 2 плюс 3 нови основни, 19 нови спомагателни и 2 нови пъзел нива, разширени диалози, нови анимирани персонажи, нови куествове, онлайн ранг листа със сървър и 24/7 поддръжка.
4: PC/таблет в 3.0 – функционалността от точки 1, 2 и 3 плюс 2 нови бонус пъзел нива, нов свят, десетки нови локации, финална диалогова система, финално дърво с куестове, десетки нови анимирани персонажи, нови мини игри в играта, умения на главния герой, система за водене на битки и много други… Историята на играта ще достигне своята дълбочина.

Мобилната версия е самостоятелна игра. PC/таблет версията е конструирана на модулен принцип. PC/таблет в1.0 е самостоятелна игра и ще излезе на пазара след своето завършване. Всяка следваща версия ще допълва вече съществуващата с нов ъпдейт.

Световната карта е изцяло рисувана на хартия с моливи и акварелни бои и всеки неин детайл е уникален. Този визуален стил предава особен чар на играта и носи естетична наслада и радостно настроение на играча. Създаването на радостно чувство по време на игра е една от основните ми цели.

Един от главните елементи на играта е историята, която плавно въвежда играча във фантастичния свят и личните преживявания на главния герой.

Всяко ниво представлява отделна практика, която главния герой овладява.

В играта има няколко типа нива като всеки тип притежава свой геймплей и уникалност. В основните нива (като това отгоре) играчът събира бонуси и трупа точки и с общия резултат да се запише в онлайн класацията.

В основните нива играчът използва градивни блокове, с които достига до желаните от него бонуси като изгражда различни конструкции.