Дабаду

Играйте онлайн: Дабаду демо версия 0.3

Дабаду е пъзел/ролева инди игра с изометричен свят и множество двуизмерни пъзел нива. Играчът влиза в ролята на персонаж наречен Агомо, “случайно” попаднал в приказния свят наречен “Дабаду”. Той преминава през множество приключения, загадки, тайни места, десетки пъзел нива, мистични персонажи, сражава се с интелигентни противници за своята свобода и научава вълнуващи истории и Знание.

Играта се отличава със своя уникален визуален стил и нестандартен геймплей, в който често се възнаграждават действия, развиващи умението да се излиза извън рамките на стандартното мислене, тоест ще се поощрява взимането на смели решения на базата на интуицията. Също така ще представлява истинско предизвикателство за играчите стремящи се да разгадаят всички тайни и да подобрят своя точков резултат. Практически безкрайната възможност за преиграване на логическите нива и подобряване на резултата дарява играча с незабравими изживявания за дълго време, включително и приятни преживявания в съревнованието за подобряване на най-добрия резултат в онлайн класацията.

Предимства на играта:


– Позитивен и зареждащ геймплей,
– Уникален ръчно рисуван арт,
– Стимулира логическото мислене,
– Безкрайна възможност за преиграване,
– Елементи на съревнование с другите играчи.

Магазинът е мястото, където играчът може да си купи различни благинки, улесняващи играта и отключващи различни функционалности.

Разработката на играта е разделена няколко етапа:

1: PC/таблет/мобилна версия 1.0 – Световна карта с интригуваща история, нелинейна сюжетна линия и диалози, куестове, анимиран главен персонаж и множество NPC персонажи, десетли пъзел нива (10 Основни, 15 Спомагателни и 3 Бонус нива), Магазин, Зала на знанието, Класация, 3К висококачествена картина.

2: PC/таблет/мобилна версия 2.0 – функционалността от точки 1 плюс 3 нови Основни, 19 нови Спомагателни и 2 нови Бонус нива, разширени диалози, нови анимирани персонажи, нови куествове.

3: PC/таблет версия 3.0 – функционалността от точки 1 и 2 плюс 2 нови Бонус Нива, нов Свят, десетки нови локации, финална диалогова система, финално дърво с куестове, десетки нови анимирани персонажи, нови мини игри в играта, умения на главния герой, предмети, система за създаване на предмети, битки, десетки видове противници и много други… Историята на играта ще достигне своята дълбочина.

Мобилната версия е самостоятелна игра. PC/таблет версията е конструирана на модулен принцип. PC/таблет в1.0 е самостоятелна игра и ще излезе на пазара след своето завършване. Всяка следваща версия допълва вече съществуващата с нов ъпдейт.

Световната карта е изцяло рисувана на хартия с моливи и акварелни бои и всеки неин детайл е уникален. Този визуален стил предава особен чар на играта и носи естетична наслада и радостно настроение на играча. Създаването на радостно чувство по време на игра е една от основните й цели.

Един от главните елементи на играта е историята, която плавно въвежда играча във фантастичния свят и личните преживявания на главния герой.

Всяко ниво представлява отделна практика, която главния герой овладява.

В играта има няколко типа нива като всеки тип притежава свой геймплей и уникалност: Основни Нива, Спомагателни Нива, Бонус Нива, Тайни Нива и Уникални Нива. В Основните Нива (като това отгоре) играчът събира бонуси, трупа точки и с общия резултат се записва в онлайн класацията.
Във всичко нива играчът използва градивни блокове, с които достига до желаните от него бонуси като изгражда различни конструкции.

Дабаду демо версия 0.3 – геймплей на Основно Ниво 1