За мен

 

Казвам се Виктор Мъжлеков и съм художник, а стилът ми е астрален постреализъм.

Роден съм като творец по образ и подобие на своя Създател, също както всеки друг човек. За мое щастие и късмет родителите ми са “подхвърлили” моливите още от ранна детска възраст, oт тогава не съм спирал да творя.

Любимите ми творчески сфери са живописта, анимираното кино и гейм дизайна.Обичам да експериментирам независимо с какво съм се захванал. Имам седем самостоятелни изложби.

Понякога се забавлявам с изработването на пластики и архитектурни проекти
Продължавам да творя… :)

Следете ме в Twiter

Астрален Постреализъм

Астралният постреализъм е художествен стил, чието гравитационно поле е изследването на дълбочинните чувства възникващи вътре в човека. Водещият смисъл в това течение е способността не толкова за интелектуалното разбиране и рационализиране на нещата, колкото за вчустването в тях и интегрирането им в автентични чувствени вселени. За стила са характерни ярка цветова палитра и богато нюансиране на детайла. Това подпомага изграждането на композиция съставена от форми отвъд обозримото, които разкъсват границите на установените ни представи за нещата и ни канят на пътешествие до царството на изначалната чистота. Там, премахвайки всички условности ни показва други физически закони, необичайни переспективи и усещане за визуално вглъбяване в всета отвъд материалния.
Въздействието на астралния постреализиъм е магнетично и фантазийно.Той разграничава сънуваното от реалното. Отключва различните творчески въображения, провокира ги да обследват непознати емоционални дълбочини, развихря въображението за да стане то по детски наивно и чисто!