Yellowstone – един спящ титан

“Yellowstone” един вулкан способен да промени живота ни завинаги
Yellowstone – a sleeping titan

Националния природен парк „Yellowstone“ в щата Уайоминг, САЩ е едно изключително красиво и вдъхновяващо природно явление. Всяка красота обаче има и своята обратна страна, аз бих допълнил в случая и подземна такава.

„Yellowstone“ е така наречен „калдера“ (от испанското caldera — котел, казан) която има дълга история отвеждаща ни чак 2.1 милиона години назад. Тя се е формирала от три много мощни изригвания през периоди от около 700 000 години. Последното датира от преди 640 000 години и е изхвърлило приблизително 240 кв. мили лава.

Yellow Stone – a sleeping titan

Анатомия на вулкана в днешно време.

Yellow Stone – a sleeping titan

Две от предишните гигантски изригвания сравнени с изригването на вулкан св.Елена, САЩ

Какво се случва сега?
В момента Калдера е с размер 4000 квадратни мили добре уплътнен с магма и само на 400 метра от повърхността на земята. Всяка година Този гигантски джоб се изкачва с по 20 метра. Последните данни от началото на Април тази година показват множество трусове до 5 по Rихтер, масово преселение на животински видове и размествания в земната кора. Дори и с не въоръжено око може да се предположи, че там нещо къкри :)

Защо се случва така?
Разбира се природата си има свои закони и периодична цикличност, като „Yellowstone“ не прави изключение. От една страна това са процеси, които просто се случват на определен период от време, но и от друга страна има фактори, които влияят на тези процеси. Аз бих искал да ви представя моята гледна точка защо този спящ титан е много вероятно да се развихри!

Ще започна малко по отзад.
Какво представлява нашата вселена?

От древни времена се знае, че вселената не е нищо по различно от едно информационно поле, че всяка една информационна частица е свързана с всяка друга, т.е. намира се в супер позиция. Атома във формата на вълна е чиста информация, а във формата на частица се материализира, неоспорим факт, който вече и науката призна. Щом мислите и емоциите ни са част от материалния свят то и те неминуемо влияят на всяка друга материя. Моя житейски опит и познание за света също потвърждават тези факти.
Всички живеем в една еко система, където всеки обект е свързан с всички други и всеки човек е свързан както с хората, така и с природата, видима и невидима.

Какво се случва, когато се сблъскаме пряко с агресивен, изплашен или негативно мислещ човек? Какво чувстваме и как тази мощна енергия ни залива? Сигурен съм, че всеки от нас много пъти в живота си е усещал силата и! А сега да си представим, че много хора излъчват ежедневно тази енергия в ефира. Какво се случва с нея? Тя не може просто така да се изпари. Ще ви кажа, тя се натрупва до състоянието на критична точка, след което този океан от събрана енергия се трансформира в мощни проявления, като световни конфликти, глобални катаклизми или масови психози и нарушено здравословно и психическо състояние на големи групи от хора.

Yellow Stone – a sleeping titan

Сега обратно към темата с кладера. Активирането му може да е просто стечение на обстоятелствата, но имайки предвид честотата на климатичните изменения (без съмнение причинени и от човешката намеса) и скоростта на процесите в самия вулкан, бих казал, че по-скоро причината за неговата активация са хората и техните негативни мисли и емоции. Всичкия негатив и агресия, който излъчват, консуматорския начин на живот, който водят и липсата на грижа към околните и заобикалящата ги среда са причина за активацията на най-големия активен вулкан в света, който ако изригне ще отнесе половин Америка и ще закрие земното кълбо с плътна мантия от пепел.

Какво може да се направи по въпроса?

Yellow Stone – a sleeping titan

Всеки един, за него си може:

Първо:
да не се поддава на страхове, тъй като всички сме смъртни и колкото и добре да живеем един ден ще се изправим пред Нея.

Второ:
да се старае да не провокира и да не е проводник на агресия във всяка форма.

Трето:
да не позволява негативни мисли и емоции да вземат надмощие в съзнанието му. В момента, в който се появи такава той да се постарае да я пропусне покрай себе си и да се фокусира върху нещо градивно и приятно. Например нещо, хубаво което очаква да се случи, мисъл за любим човек, или най-добре да възприема света тук и сега, наблюдавайки света като страничен наблюдател, гостенин пребиваващ за малко в този материален свят.

Това не е трудно, въпроса е да го пожелаете! Всички инструменти са дадени. Аз лично горещо препоръчвам инструмента наречен медитация, за които сигурен съм все някога сте чели или чували.
Медитации има много и най различни, нека всеки намери тази, която му подхожда най-добре.

Все пак ще си позволя да ви предложа една много простичка и ефективна – „Лотосов Цвят“

Фотографии: Интернет